Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kuvataiteiden harrastusta niin Kangasalla kuin lähiympäristössäkin. Harrastajia ja taiteen ystäviä on koottu yhteiseen toimintaan jo vuodesta 1974 alkaen erilaisten taidekurssien ja tapahtumien parissa.

Toiminta jakaantuu karkeasti kolmeen osa-alueeseen: kurssien, retkien sekä näyttelyiden järjestämiseen. Kursseilla jäsenet pääsevät kehittämään taitojaan ammattitasoisten taiteilijoiden opastuksella. Retkillä on puolestaan oiva tilaisuus etsiä inspiraatiota ajankohtaisista näyttelyistä sekä taide-elämyksistä. Näyttelyissä jäsenillä on mahdollisuus tuoda omaa osamistaan esille ja saada näkyvyyttä töilleen. Kaikessa toiminnassa mukana on myös vahvasti yhteisöllisyys; muiden harrastajien tapaaminen ja ajatusten vaihtaminen toiminnan puitteissa.

Taidekursseja sekä taideretkiä järjestetään vuosittain ja yhdistys on aktiivisesti mukana myös paikallisessa toiminnassa (mm. Kangasalan kulttuuritoritapahtuma, kuukauden kuva). Sen lisäksi yhdistys tekee yhteistyötä muiden paikallisten kuvataideyhdistysten kanssa ja seuraa aktiivisesti kuvataiteen alati muuttuvaa näyttämöä. Yhdistys pyrkii myös julkaisemaan vuosittain 2-3 jäsenlehteä, joissa tiedotetaan yhdistyksen kokouksista, näyttelyistä, jäsenten yksityisnäyttelyistä ja koulutustapahtumista.

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry on avoin kaikille harrastajille ja kuvataiteista kiinnostuneille. Kiinnostaako sinua jäsenyys? Tervetuloa mukaan!